Contact  Back
  deeg koelen Sobatech

  KVK Innovatie TOP 100

  Sobatech Maastricht is met haar HOT&COOL technologie genomineerd voor de KVK Innovatie Top 100. Sobatech is gespecialiseerd in procestechnologie en koelt en verwarmt deeg al decennialang. Met deze nieuwe innovatie tilt Sobatech het koelen en verwarmen van deeg naar een geheel nieuw niveau. Met de kneedgereedschappen, die uit één massief deel zijn gefreesd, kan inline worden gekookt. Doordat ze hol zijn, is het mogelijk er water of een ander (koel)medium in te laten stromen. Met deze geautomatiseerde technologie kan de klant eenvoudig, met een druk op de knop, de gewenste product temperatuur controleren en regelen. 

  Extreme temperaturen binnen enkele minuten

  Temperatuur is van kritische invloed op de ontwikkeling van deeg. Soms is snel koelen of verhitten noodzakelijk, bijvoorbeeld bij het concheren van chocolade of bij de productie van bepaalde koude degen. Tot nu gebeurde dat met een extra stap, zoals een meelkoeler of CO2; maar dat is niet meer nodig. Met de HOT&COOL-technologie van Sobatech, kan de deegtemperatuur ‘inline’ worden geregeld. Voedingsproducenten kunnen daarmee binnen enkele minuten degen met extreme temperaturen realiseren.

  Geen COnoch extra proces stap nodig

  Het feit dat Sobatech zo ook de deegtemperatuur kan regelen en controleren, betekent dat klanten binnen enkele minuten producten met extreme temperaturen kunnen realiseren. Dit gebeurt in één en dezelfde proces stap; er is geen extra koeling of verwarming van de separate ingrediënten nodig alvorens het deeg samen te stellen. Doordat voor het koelen van het deeg geen CO2  meer nodig is, is de uitstoot ook substantieel minder. Daardoor verbeteren de arbeidsomstandigheden in lokale productiefaciliteiten.

  Stemmen!

  Stem het Limburgse familiebedrijf naar de top 10 door te stemmen op www.stemvoorinnovatie.nl

  deeg koelen Sobatech
  deeg koelen Sobatech
  deeg koelen Sobatech